Helpt u mee Schiedamse vrouwengeschiedenis te schrijven?

Werken als de eerste vrouwelijke waterklerk, wonen in de Villa Winton, pionieren in de ondernemingsraad van Werf Gusto, ondernemen in de Barney Beer, overzwemmen naar het Quarantainestrandje, leven in het woonwagenkamp aan de Buitenhavenweg, zwaaien naar kapitein-vader op de Holland-Amerika Lijn en emigreren voor Wilton-Fijenoord.

Het zijn zo een paar nieuw ontdekte, historische verhalen van Schiedamse vrouwen: over, op en rond de Nieuwe Waterweg. Verhalen die gehoord en gezien mogen worden, en daar heb ik uw hulp bij nodig!

150 Jaar Nieuwe Waterweg
Eind 2022 vond in Het Schrei(ers)huisje aan de Maasboulevard in Schiedam het project Vier vrouwen en de Nieuwe Waterweg plaats. Ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de Nieuwe Waterweg verzamelde ik -Schiedamse ontwerpster Anouk van Mil- verhalen van vrouwen, omdat deze niet tot nauwelijks in de geschiedenisboeken en archieven te vinden zijn.
Meer informatie: www.milc.nl/viervrouwenendenieuwewaterweg


Verhalen van vrouwen

Vanuit verschillende hoeken kwamen er bijzondere verhalen binnen en in Het Schrei(ers)huisje zijn hier enkele van te zien en te lezen geweest. Echter werden de verhalen tot driemaal toe kapot gemaakt, verbrand en weggehaald.

Om de verhalen toch tot hun recht te laten komen maak ik een publicatie met daarin alle verhalen, gecombineerd met artikelen van historici en andere experts. Daarnaast wil ik ze op een binnenlocatie tentoonstellen en zullen enkele gepubliceerd worden in het Nieuwe Stadsblad.

Sponsoren
Om dit mogelijk te maken ben ik op zoek naar enthousiaste Schiedamse partijen die een verhaal willen sponsoren! Daarmee maakt u mogelijk dat een stukje Schiedamse geschiedenis alsnog door het publiek gezien kan worden en bewaard zal blijven.

Per verhaal is daarvoor €1000,- ex BTW nodig, maar alle bijdragen zijn welkom! Als tegenprestatie is er uiteraard naams- en logovermelding. Een boekpresentatie of lezing op locatie is ook bespreekbaar. Wilt u een verhaal sponsoren, of een deel ervan?

Contact
Voor meer informatie: Anouk van Mil – anouk@milc.nl – 06-17107511 – www.milc.nl
Download hier de sponsorinformatie als pdf.