concept & ontwerp van

Roze in Blauw expo

voor Politie Rijnmond

Speciaal voor Coming Out Day 2020 deelden deze 12 politiemensen van Politie Rijnmond hun persoonlijke verhaal, over seksuele en genderidentiteit. Ze zijn hetero, homo, lesbisch of transgender. En politieprofessional, scheidsrechter, echtgenoot, moeder, vader, kind, kunstenaar, christen, drag queen of wethouder. Kortom: mens.

Voor Politie Rijnmond bedacht ik een concept en maakte ik het ontwerp voor de expositie Roze in Blauw. Een tentoonstelling met 12 verhalen & portretten in groot formaat, geschreven door Renée Hartog en gefotografeerd door Cees Schutt.

Met de expositie wil Roze in Blauw Rotterdam bewustwording creëren en de sociale acceptatie van LHBT+ers stimuleren binnen en buiten de politieorganisatie. Deze expositie was ruim 3 maanden lang in het politiebureau aan de Veilingweg 66 in Rotterdam te bewonderen en reist sindsdien langs diverse locaties. Waaronder andere politiekantoren in de regio Rijnmond, het hoofdkantoor van Nationale Politiebond en een vakdag in Ede in oktober 2022.