Piet Paaltjens Parade

Bibliotheek Schiedam

In oktober 2017 was het 150 jaar geleden dat de dichtbundel Snikken en Grimlachjes van de Schiedamse dichter Piet Paaltjens werd uitgegeven. Piet Paaltjens was het alter ego van de melancholische dichter François HaverSchmidt. Ter ere van dit jubileum organiseerde De Bibliotheek Schiedam de Piet Paaltjens Parade: een dertiendaags literair festival.

Hoogtepunt van het festival was de lancering van de unieke Piet Paaltjens CD, i.s.m. Excelsior Recordings en bekende Nederlandse artiesten waar onder The Kik, Spinvis en Freek de Jonge. milc creëerde het artwork voor zowel het festival als de CD. Naast de algemene campagne maakten we voor alle 12 liedjes een illustratie, waarbij we ons lieten inspireren door de bijbehorende gedichten van Piet Paaltjens. Van deze illustraties zijn in kleine oplage mooie riso prints gemaakt.

Interesse in een Piet Paaltjens riso? Of misschien wel allemaal? Klik op onderstaande afbeelding om ze alle 12 goed te bekijken, en mail ons je favoriet(en). Wij sturen deze dan naar je op! Prijs voor 1 riso is €15,-, de hele serie van 12 stuks kost €150,-.