Jubileumboek VIJF

poppodium De Kroepoekfabriek

In september 2016 bestond het poppodium De Kroepoekfabriek VIJF jaar. Reden voor een feestje, èn een jubileumboek. MILC mocht dit maken: van begin tot eind, van vorm en concept tot inhoud.

De ontwikkeling van het jubileumboek VIJF hebben we anders dan anders aan gepakt. Sterker nog: we hebben het achterstevoren gemaakt!

Samen met Puntgaaf Drukwerk kozen we eerst het papier. Papier dat de feestelijke aanleiding, maar vooral ook het bijna onuitputtelijke beeldarchief van de FotoKROE (fotografenteam van De Kroepoekfabriek) eer zou doen. Het werd het unieke Chromolux papier, dat aan één zijde glanzend is en aan de andere zijde ongestreken. Deze keuze gaf direct inspiratie voor vorm, inhoud en redactie.

De beste en mooiste foto’s uit VIJF jaar KF moesten letterlijk shinen op de glanszijdes. Door deze plaatjes van plaatjes te selecteren, in te delen en te plaatsen op basis van vijf thema’s kreeg ook de tekstuele inhoud richting. De indeling van foto’s en thema’s werden leidend voor het verhaal, waardoor pas als laatste de teksten zijn geschreven en de redactie plaatsvond.