artwork voor

het album Protocol

van de band Crowjane

Crowjane is een indierockband uit Rotterdam. In 2018 brachten ze in eigen beheer hun derde EP uit, genaamd Protocol: vier krachtige nummers met een lekker stampende en rauw optimistische energie.

MILC ontwierp het artwork voor Protocol, waaronder een vinyl-EP, waarin ‘protocol’ is verbeeld als een strak raster. Crowjane’s muziek probeert daarin een weg te vinden. Uitgaand van de muziek en teksten heeft MILC voor iedere song een illustratie gemaakt. In een ogenschijnlijk perfect (want wat is perfectie?) basisontwerp met meerdere cirkels – lijkend op een vinylplaat – zijn uitspattingen, rustpunten en verstoringen aangebracht. De illustraties komen in alle uitingen terug, van Spotify tot t-shirts en cassettebandjes.

VinylEP
De vinylEP – waarvan de release plaatsvond op het IFFR 2019 – is een felrood 10″ vinylplaatje met een zwart etiket. De plaat zit in een zwart boekje, met daarin de illustraties en liner notes in rood en wit. Op de cover dekt een rood raster gedeeltelijk de titeltypografie af en is de bandnaam afgewerkt met SpotUV. Als finishing touch gaan zowel de plaat als het boekje samen in een gezeefdrukte transparante hoes, waarvan vier soorten zijn gemaakt: van iedere songillustratie één.’