decorontwerp van

Kleine Sofie & Lange Wapper

voor De Stokerij

Theatergezelschap De Stokerij speelde in december 2017 de bijzondere kerstvoorstelling Kleine Sofie & Lange Wapper (naar het boek van Els Pelgrom). Over vriendschap en ‘wat er in het leven te koop is’. MILC ontwierp het spectaculaire decor voor deze voorstelling. Wat dankzij de samenwerking met animator Jesse Den Dulk tot leven kwam.

Over Kleine Sofie & Lange Wapper
De voorstelling gaat over Kleine Sofie, die erg ziek is, maar enorm graag wil weten ‘Wat Er In Het Leven Te Koop Is’. Op een nacht komen de knuffels in haar kamer tot leven en nemen Sofie mee op onderzoek. Na omzwervingen langs verschillende vrolijke, spannende en inspirerende scènes komt ze tot de slotsom dat het leven groots geleefd moet worden en liefde het allerbelangrijkste is wat je iemand kunt geven. Het stuk is niets minder dan een hartverwarmende ode aan de liefde voor het leven.

Decorontwerp
Het overwegend lege toneel, met daarop slechts een oversized kinderbed, werd langs 2 zijden omlijst door een meters hoog gaasdoek. Na de openingsscène vielen 10.000 knuffels uit de kap, die de complete toneelvloer bedekten. Uit de knuffelhoop stonden verschillende knuffels op en op het gaasdoek verschenen fantasiewerelden.  Dit ‘landschap’ van knuffels en animaties vormde het veelzijdige, multifunctionele en fantasierijke decor voor de avonturen van Kleine Sofie en haar vrienden.

De Stokerij en MILC
Als sinds de oprichting in 2016 werken De Stokerij en MILC samen. Zo ontwierp MILC het logo van De Stokerij net als het artwork voor voorstellingen als Hamlet en Don’t Shoot the piano player en voor theaterfestival De Opstokerij.

foto’s van de voorstelling: Wim van den Berg / Hans Anderson

Afbeeldingsresultaat voor kleine sofie en lange wapper stokerij"
Afbeeldingsresultaat voor kleine sofie en lange wapper stokerij"